PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Suceava: Preşedintele CJ a cerut acorduri de la ministerele de resort pentru terenul pe care se va construi Facultatea de Medicină

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a trimis, luni, solicitarea către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în vederea emiterii acordului necesar cu privire la terenul pe care urmează să se construiască sediul Facultăţii de Medicină din Suceava.

„Noi am întocmit întreaga documentaţie de care era nevoie pentru obţinerea unui aviz din partea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava pentru terenul destinat noii Facultăţi de Medicină. Am primit avizul favorabil de la DSP şi putem să facem încă un pas important pentru această facultate, prin trimiterea acestui aviz împreună cu întreaga documentaţie întocmită de Consiliul Judeţean şi Spitalul Judeţean către cele două ministere în vedere emiterii acordului privind schimbarea destinaţiei terenului în vederea construirii sediului Facultăţii de Medicină şi Ştiinţe Biologice”, a spus Flutur.

El a arătat că, în condiţiile în care terenul este proprietate publică a judeţului Suceava, dat în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, este necesară obţinerea acordului Ministerului Sănătăţii, precum şi cel al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru schimbarea destinaţiei.

„Înfiinţarea Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare reprezintă un pas important în dezvoltarea sistemului de învăţământ sucevean, a infrastructurii în sănătate, şi va fi alături de Spitalul Judeţean de Urgenţă la dezvoltarea gamei de servicii medicale pentru locuitorii din judeţ şi din întreaga regiune. Suntem deschişi şi ne pregătim să continuăm acest proiect cu Spitalul Judeţean şi Universitatea „Ştefan cel Mare”. Terenul pe care se va construi noul sediu al Facultăţii de Medicină a fost identificat la nivelul Consiliului Judeţean, unde a fost constituit un grup de lucru format din specialişti din administraţia judeţeană şi din cadrul spitalului, în domeniul tehnic, urbanism, juridic şi patrimoniu. Terenul pe care va fi construită noua facultate se află în incinta spitalului, în apropiere de universitate şi de Serviciul de Ambulanţă Judeţean”, a precizat Flutur.

Facultatea de Medicină şi Ştiinţe Biologice din cadrul Universităţii Suceava este funcţională din acest an universitar şi are şapte programe de studii. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE