PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Preşedinte CJ Neamţ: Contractul de prestări servicii geotehnice pentru drumul expres Piatra-Neamţ – Bacău a fost semnat

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, a anunţat, luni, că a fost semnat contractul de prestări servicii geotehnice pentru drumul expres Piatra-Neamţ – Bacău.

„Unul dintre proiectele pentru care m-am implicat cu toată forţa ca să îl pregătim de implementare şi care a mai depăşit o etapă în acest sens este drumul expres Piatra-Neamţ – Bacău, pentru care zilele trecute s-a semnat contractul de prestări servicii geotehnice, între proiectantul Search Corporation şi Alcro Trade din Piatra-Neamţ. Firma din Piatra-Neamţ va efectua studiile geotehnice şi evaluarea probelor în laboratorul propriu”, a spus Ionel Arsene.

Preşedintele CJ Neamţ a reamintit că la sfârşitul lunii ianuarie a semnat dispoziţia privind emiterea certificatului de urbanism necesar elaborării documentaţiei pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii pentru acest drum.

Ruta va fi la profil de autostradă şi i se asigură finanţare din fonduri europene, valoarea iniţială a contractului de proiectare fiind de 8,9 milioane lei fără TVA.

Durata de realizare a lucrării este de un an şi jumătate din momentul emiterii ordinului de începere.

Lungimea estimată a drumului expres Piatra-Neamţ – Bacău este de 61 kilometri.

În judeţul Neamţ, drumul expres la profil de autostradă va trece prin municipiul Piatra-Neamţ, oraşul Roznov şi comunele Costişa, Cândeşti, Rediu, Borleşti, Zăneşti, Podoleni, Săvineşti şi Dumbrava Roşie. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE