PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Iaşi: A fost semnat contractul pentru proiectarea centurii uşoare a municipiului reşedinţă

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a semnat, luni, contractul pentru serviciile de proiectare a viitoarei centuri uşoare de ocolire a municipiului Iaşi, împreună cu administratorul firmei câştigătoare a licitaţiei, S.C. NV Construct S.R.L. Cluj Napoca, Dan Radu Sima.

Conform unui comunicat transmsi AGERPRES, semnarea contractului de proiectare a viitoarei centuri uşoare a municipiului Iaşi a avut loc în prezenţa primarilor din cele 10 comune din zona metropolitană care urmează să fie străbătute de viitoarea şosea ocolitoare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat că valoarea contractului este de 4,5 milioane de lei fără TVA şi presupune ca pe parcursul a cinci luni să fie întocmit un studiu de fezabilitate, proiectul tehnic a detaliilor de execuţie, proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire şi a documentaţiei tehnice pentru organizarea execuţiei, precum şi verificarea tehnică a proiectului tehnic. Ulterior, pe parcursul a 24 de luni va fi asigurată asistenţa tehnică pe timpul execuţiei lucrărilor.

„Aş vrea să le spun tuturor ieşenilor că în 2024-2025 vom avea o Centură uşoară de ocolire a municipiului Iaşi. Practic, prin acest acest proiect vom reabilita şi moderniza aproximativ 73 de kilometri de drumuri, care vor asigura o mai bună mobilitate locuitorilor şi vor aduce dezvoltare economică. Împreună cu proiectantul, vrem să identificăm posibilitatea ca prin anumite sectoare de drum să nu mai traversăm intravilanul localităţilor. Pe lângă beneficiile aduse comunităţilor din zona metropolitană, Centura uşoară va contribui la fluidizarea traficului în municipiul Iaşi şi implicit va avea un impact pozitiv asupra calităţii aerului”, a declarat preşedintele CJ, Costel Alexe.

Finanţarea pentru documentaţiile tehnico – economice ale viitoarei centuri uşoare de ocolire a municipiului Iaşi a fost obţinută în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Est, prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014-2020. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE