PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Arad: Primul tramvai din lotul de 100 pentru Bucureşti va fi livrat mai repede cu două luni

Primul tramvai fabricat la Astra Arad din lotul de 100 contractat de municipalitatea din Bucureşti va fi livrat mai repede cu două luni decât era prevăzut.

Anunţul a fost făcut luni de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi de preşedintele Grupului de firme Astra Arad, Valer Blidar.

Primarul Capitalei s-a deplasat la Arad, împreună cu consilieri generali, pentru a vedea care este stadiul fabricaţiei tramvaielor care vor fi achiziţionate de la Astra în baza unui contract semnat în 2021, în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro.
Într-o conferinţă de presă susţinută în una dintre halele de fabricaţie a tramvaielor, primarul Capitalei a spus că livrarea garniturilor va începe mai repede cu două luni decât era prevăzut în contract.

„După cum ştiţi, avem un contract semnat cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie de 36 de metri. Cele pe care le vedeţi în spate sunt primele şase din acest contract. Conform contractului, primul tramvai ar fi trebuit să vină în luna august 2022, dar domnul director ne-a făcut o surpriză şi ne spune că în jurul datei de 1 iunie o să avem primul tramvai din această serie. Bucureştiul are nevoie de transport public şi pentru a convinge oamenii să circule cu transportul public şi nu cu maşina proprietate personală este nevoie de investiţii în zona de transport public. Acesta, cum am spus, este un contract pentru 100 de tramvaie. Bucureştiul, după 1990, nu a produs decât în uzina proprie 17 tramvaie, tot restul de tramvaie pe care le avem în circulaţie, aproximativ 300, sunt dinainte de 1990”, a precizat Nicuşor Dan.


El a amintit că vor fi cumpărate şi 100 de autobuze electrice, pentru care documentele sunt în curs de evaluare, şi 100 de troleibuze, pentru care licitaţia urmează să aibă loc, astfel că municipalitatea face „un pas important către modernizare şi către electrificarea flotei” pe care o deţine.


Primarul a mai spus că în Bucureşti nu există acum peroane lungi de 36 de metri, dar că este timp pentru modificarea acestora înainte ca noile tramvaie să fie puse în circulaţie. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE