PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vrancea: Aproape 26.000 de chestionare de autorecenzare completate în primele două săptămâni ale recensământului

Aproape 26.000 de chestionare de autorecenzare au fost completate, în judeţul Vrancea, în primele două săptămâni ale Recensământului populaţiei şi locuinţelor, a informat, luni, Instituţia Prefectului judeţul Vrancea.

„În primele două săptămâni ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2021, în Vrancea au fost completate în total 25.969 de chestionare. Potrivit datelor puse la dispoziţie pe www.recensamantromania.ro, în prima săptămână au fost completate 10.826 de chestionare, iar în a doua săptămână 15.143 de chestionare”, se arată într-o informare a Prefecturii Vrancea.

Potrivit instituţiei, situaţia se referă la numărul de chestionare completate şi nu la numărul de persoane recenzate, în condiţiile în care parte din aceste chestionare pot cuprinde doar date legate de locuinţele secundare neocupate.

Prefectul judeţului, Nicuşor Halici, a făcut un apel către primarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ şi către secretarii generali pentru a se implica şi a acorda sprijinul necesar oamenilor, astfel încât Recensământul să se desfăşoare în bune condiţii.

Etapa de autorecenzare va fi disponibilă populaţiei până pe 15 mai 2022 şi poate fi realizată de pe orice dispozitiv electronic. Persoanele fără abilităţi digitale pot beneficia de sprijin prin autorecenzare online asistată, în spaţii special amenajate de fiecare primărie, fie pe tabletele recenzorilor, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE