PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Alba: Podul Minciunilor din Blaj, demolat şi înlocuit cu unul care va avea inclusiv trotuare încălzite

Podul Minciunilor din municipiul Blaj, un obiectiv construit în urmă cu peste 50 de ani, va fi demontat şi înlocuit cu un nou pod, cu cinci benzi de circulaţie rutieră şi cu două benzi pentru circulaţia pietonală, cu trotuare acoperite şi încălzite, o investiţie de aproape 14 milioane de lei, a anunţat vineri municipalitatea.

Pe perioada lucrărilor, care vor debuta luni, au fost dispuse de către autorităţile locale o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului rutier.

Astfel, pentru vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone care vin dinspre Târnăveni şi se îndreaptă spre Alba Iulia sau Cluj-Napoca a fost amenajat un sens giratoriu la ieşirea din Blaj spre Mediaş, unde vor fi obligate să întoarcă din nou spre oraş. Acelaşi lucru este valabil şi pentru vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone care vin dinspre Alba Iulia sau Cluj-Napoca şi care se îndreaptă spre Târnăveni.

Pentru fluidizarea traficului, autoturismele pot folosi ca rută spre Târnăveni un alt traseu, stabilit de către administraţia locală.

De asemenea, pe străzile adiacente Podului Minciunilor, au fost instituite restricţii pentru categoriile mari de vehicule, în timp ce oprirea tuturor autovehiculelor este interzisă.

Conform sursei citate, circulaţia pietonală se va face pe două pasarele pietonale, precum şi pe la două pasaje de cale ferată.

Construit în 1969, podul a intrat în proprietatea publică a municipiului, printr-o hotărâre de guvern adoptată în 2020, la peste patru ani de când autorităţile locale au început demersurile în acest scop.

Noul pod va fi construit de o firmă din localitatea Şelimbăr, judeţul Sibiu. Executantul lucrării a anunţat că Podul Minciunilor va fi finalizat până la data de 1 decembrie 2022. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE