PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 3: Veniturile şi cheltuielile bugetului local, majorate cu câte circa 12,7 milioane de lei fiecare

Veniturile şi cheltuielile bugetului local se majorează cu câte aproximativ 12,7 milioane de lei fiecare, potrivit unui proiect de rectificare bugetară aprobat în şedinţa Consiliului Local Sector 3 de joi.

Hotărârea a fost adoptată cu 19 voturi „pentru” şi 11 abţineri, cu un amendament formulat de consilierul local PNL Andreea Weinerich, care a diminuat cu 15 milioane de lei suma prevăzută pentru pasajul Mihai Bravu, în vederea direcţionării banilor pentru începerea construcţiei noului corp de clădire de la Liceul ‘Cuza’.

Secretarul general al Primăriei Sectorului 3, Eduard Corhană, a anunţat că va formula „opinii motivate de nelegalitate” legat de acest amendament, iar Prefectura va decide.

„Conform Legii nr. 273, articolul 45, pentru a putea fi inclus un obiectiv de investiţii în lista de investiţii automat în buget, acesta trebuie să aibă indicatorii tehnico-economici aprobaţi în Consiliu. Acest obiectiv nu are indicatorii tehnico-economici aprobaţi în Consiliu, deci, nu putem să prindem în buget bani pentru execuţia acestuia (…) am luat act că s-a votat ceva contrar Legii 273”, a declarat un alt reprezentant al autorităţii locale, Octavian Gheţu.

În structura cheltuielilor au intervenit modificări la mai multe capitole bugetare, printre care Autorităţi publice şi acţiuni externe, unde s-a produs o majorare cu 27 de milioane de lei. De asemenea, la Învăţământ creşterea a fost de circa 40 de milioane de lei.

Rectificarea bugetară mai prevede, printre alte, o diminuare de 5 milioane de lei la Sănătate şi de circa 19 milioane de lei la Transporturi. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE