PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Mureş: Proiect de aproape 5 milioane euro pentru creşterea siguranţei pacienţilor la Spitalul Clinic Judeţean

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat, joi, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea din fonduri europene a proiectului „Creşterea siguranţei pacienţilor în structuri spitaliceşti publice care utilizează fluide medicale” la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, în valoare totală de aproape 5 milioane de euro.

„Valoarea totală a investiţiei depăşeşte 24 de milioane de lei, adică aproape 5 milioane de euro, pe care solicitantul Spitalul Clinic Judeţean Mureş intenţionează să o realizeze prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Mureş este de peste 13 milioane de lei, reprezentând 54 la sută din proiect, iar contribuţia proprie a spitalului este de 548.450 de lei, adică 2,24 la sută din investiţie”, a precizat CJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Prin documentaţia tehnică aprobată se propune realizarea de staţii de producere şi distribuţie fluide medicale (Oxigen medical, Aer Comprimat Medical, Vacuum Medical, Dioxid de Carbon şi Protoxid de Azot), unităţi terminale la capul pacientului pentru distribuţia fluidelor medicale, a circuitelor electrice şi iluminat, prevăzute cu accesorii.

De asemenea, vor fi realizate sisteme de distribuţie fluide medicale şi elemente de sectorizare şi alarmare fluide medicale (robineţi compatibili cu oxigenul, panouri de vizualizare şi alarmare pe fiecare secţie, panouri de alarmare în sălile de operaţii, sistem de management al oxigenului).

Potrivit prevederilor Ghidului solicitantului, valoarea maximă eligibilă a investiţiilor propuse pentru un spital public nu poate depăşi 2.150.000 euro.

SCJ Mureş a depus proiectul în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 9 – Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, pentru creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE