PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Maramureş: Turismul din judeţ, influenţat de războiul din Ucraina

Turismul în judeţul Maramureş se desfăşoară în condiţii sigure, iar războiul din Ucraina n-ar trebui să influenţeze intenţia de rezervare a locurilor pentru vacanţa de Paşti sau pe durata verii, a informat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

Pe această problemă, preşedintele CJ Maramureş a avut o discuţie cu ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, care s-a deplasat în judeţul Maramureş.

„Discuţia a fost una deschisă, în care am reuşit să cuprindem problemele stringente din mediul antreprenorial, cu precădere în zona de turism, domeniu care a fost afectat în ultima perioadă atât de pandemie, iar acum de criza umanitară din Ucraina. Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, a vorbit despre măsurile de sprijin pentru mediul de afaceri, precum şi despre lansarea a 10 programe, primul în luna aprilie, care vor avea rol de suport pentru operatorii economici, astfel încât aceştia să-şi poată dezvolta afacerile.Vreau să transmit tuturor că judeţul Maramureş este unul sigur, chiar dacă este un judeţ de graniţă cu Ucraina, în care îşi pot face concediile în continuare şi se pot bucura de frumuseţile naturii, de gastronomia bogată şi de tradiţiile păstrate şi azi în satele maramureşene”, a spus Ionel Bogdan.

Afirmaţia acestuia este legată de un raport din teren în care se menţionează că de sărbătorile pascale şi vacanţa de vară n-au fost operate rezervări de teama războiului din ţara vecină.

Preşedintele CJ a mai subliniat că administraţia lucrează la documentaţia tehnică legată de construcţia primului aquapark din judeţ.

„La Consiliul Judeţean Maramureş lucrăm deja la proiecte precum Aquapark-ul din zona Baia Sprie, drumul turistic în zona Vişeu de Sus, înfiinţarea Organizaţiei de Management al Destinaţiei – OMD, care sunt doar câteva dintre demersurile noastre pentru dezvoltarea turismului şi pentru atragerea unui număr cât mai mare de turişti în judeţul nostru. Maramureşul are un potenţial turistic unic, cu peisaje minunate, tradiţii şi oameni calzi, elemente care merită promovate şi cunoscute în întreaga lume”, a mai spus Ionel Bogdan.

Şeful CJ Maramureş a aminitit că ministrul Daniel Cadariu a mai purtat discuţii cu reprezentanţii structurilor asociative şi industriei turismului din Maramureş, despre problemele cu care se confruntă antreprenorii maramureşeni şi au fost analizate sugestiile şi propunerile pe care aceştia le au pentru a soluţiona aceste probleme. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE