Viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel, susţine că proiectul european de modernizare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare din Zalău al Companiei de Apă Someş SA a creat disconfort pentru cetăţeni prin „stricăciunile” produse pe străzile din municipiu şi modul lent de derulare a acestuia.
„Problema stricăciunilor pe străzile din Zalău este ca un cuţit care a ajuns la os. Proiectul Companiei de Apă pentru lucrări la reţelele subterane a creat prea mare disconfort pentru cetăţeni şi încurcă prea mult proiectele Primăriei pentru modernizarea oraşului. (…) Am decis că nu le mai eliberăm autorizaţii de începere de noi lucrări până nu finalizează unde au început şi până nu repară străzile pe care au acum lucrări, să le aducă la stadiul iniţial. Au început în prea multe locuri, lucrează mult prea încet, iar străzile pe care intervin rămân impracticabile în urma lor”, precizează viceprimarul, într-o postare pe Facebook.
Potrivit acestuia, conducerea Primăriei a convocat o întâlnire cu reprezentanţii părţilor din proiect şi le-am comunicat deciziile municipalităţii pentru a aduce lucrurile la normal.
„Am luat această măsură din motive foarte obiective. Proiectul CL18 al Companiei de Apă, cu finanţare europeană, pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare pe 95 de străzi din Zalău, are termen de finalizare luna iunie, dar estimările sunt că este realizat abia în proporţie de 30%. Sunt riscuri mari să rămânem cu oraşul vraişte dacă încep lucrări noi pe străzi şi nu le încheie, aşa cum avem deja în istoric, lucrări începute de multă vreme, pe care constructorul se mişcă anevoie, fără perspective rezonabile”, arată Teodor Bălăjel.
Compania de Apă Someş SA derulează în prezent Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, în perioada 2014-2020, în valoare de aproape două miliarde de lei, cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.
Acesta proiect presupune şi extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din Zalău. AGERPRES