PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Olt: Investiţii de 4,3 milioane de lei din fonduri europene, la UPU Slatina

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost dotată cu aparatură şi echipamente medicale performante în valoare de 4,3 milioane de lei printr-un proiect cu fonduri europene implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Olt, a informat, miercuri, ADR Sud-Vest Oltenia, într-un comunicat de presă.

Prin acest proiect au fost achiziţionate pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina un computer tomograf, un aparat radiologic fix şi unul mobil, un ecograf cu trei sonde şi Doppler, un aparat pentru triaj, o targă, un cărucior pentru pacienţi şi unul pentru instrumentar şi medicamente, două monitoare pentru funcţii vitale, un defibrilator cu monitor şi cardiostimulare transtoracică. Spitalul din Slatina a mai fost dotat, prin acelaşi proiect, cu un videolaringoscop, un nebulizator, un negatoscop, un electrocardiograf, un aparat de hematologie, o pompă de infuzie şi un sistem de perfuzie sub presiune.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a menţionat că la spitalul din Slatina ajung anual circa 40.000 de pacienţi iar fondurile europene atrase pentru dotarea cu aparatură ajută la creşterea calităţii îngrijirii spitaliceşti şi la realizarea mai rapidă a investigaţiilor medicale.

„Investiţiile în sănătate au fost întotdeauna o prioritate pentru instituţia noastră iar Programul Operaţional Regional ne-a permis, în fiecare exerciţiu bugetar, atragerea de fonduri nerambursabile pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale oferite de cea mai importantă unitate spitalicească din judeţul nostru. În actualul context sanitar, cu provocări imense, noua aparatură, printre care un CT şi două aparate radiologice, reprezintă o mică gură de oxigen pentru unitatea sanitară, care deserveşte, anual, peste 40.000 de olteni. Fondurile europene, alături de planul nostru anual de investiţii, unul care de la an la an este mai consistent, ne ajută să facem paşi importanţi în creşterea calităţii, a eficienţei îngrijirii spitaliceşti şi în modernizarea SJU Slatina”, a declarat Marius Oprescu, citat în comunicat.

În ultimii şase ani, CJ Olt a alocat anual pentru Spitalul Judeţean de urgenţă Slatina circa 20 de milioane lei, în special pentru investiţii. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE