PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Maramureş: 4,5 milioane de lei, alocaţi de CJ pentru sport şi alte activităţi în acest an

Suma de 4,5 milioane de lei va fi alocată din buget pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor non-profit de interes general, în domeniul sportului pe acest an, a informat, joi, Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş.

Potrivit anunţului, sumele destinate finanţării proiectelor în cadrul programelor sportive de utilitate publică, prevăzute în bugetul judeţului pe anul 2022, se repartizează pe programe astfel, Programul „promovarea sportului de performanţă” – 3.500.000 lei.

Sumele destinate acestui program vor fi repartizate cluburilor/asociaţiilor sportive de performanţă, de prim eşalon, în funcţie de contribuţia acestora la sporirea prestigiului în ţară a judeţului Maramureş şi a României pe plan internaţional, de realizările obţinute şi vor fi alocate în baza contractelor încheiate cu fiecare club/asociaţie.

Finanţarea programelor structurilor sportive altele decât cele prevăzute la lit. a) – 1000.000 lei. Sumele destinate acestui program vor fi repartizate pe baza selecţiei publice de proiecte, organizată în condiţiile legii, urmărindu-se susţinerea şi dezvoltarea activităţii de performanţă, inclusiv la nivelul copiilor şi juniorilor, dar şi încurajarea participării a cât mai mulţi cetăţeni la practicarea activităţilor fizice şi sportive.

De asemenea, alocarea sumelor pentru fiecare club/asociaţie sportivă se va face pe baza propunerilor Comisiei pentru activităţi de tineret şi sport, prin hotărâri ale Consiliului Judeţean. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE