PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Braşov: CJ vrea să obţină o finanţare europeană de aproape 1 milion de euro pentru creşterea securităţii la incendii în spitale

Consiliul Judeţean Braşov vrea să obţină o finanţare europeană de aproape 1 milion de euro pentru implementarea unui proiect privind creşterea securităţii la incendii în spitalele din subordine.

Consilierii judeţeni braşoveni au aprobat, joi, într-o şedinţă de plen, studiul de oportunitate şi indicatorii tehnico-economici ai proiectului „Creşterea siguranţei pacienţilor din punct de vedere al securităţii la incendiu în cadrul spitalelor din subordinea Consiliului Judeţean Braşov”, precum şi acordul cu cele cinci instituţii sanitare vizate, privind implementarea acestui proiect.

Administraţia judeţeană braşoveană ar urma să aplice pe Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pentru o finanţare de 4.475.675 lei (cu TVA inclus), contribuţia de la bugetul Braşovului fiind de 765.950,76 de lei, reprezentând cheltuielile neeligibile ale proiectului.

Conform documentului anexat hotărârii adoptată de CJ Braşov, prin acest proiect ar urma să se achiziţioneze sisteme de detectare, semnalizare şi avertizare incendiu, precum şi a unor sisteme de alarmare în caz de depăşire a concentraţiei de oxigen (O2).

„În cadrul spitalelor nu se asigură securitatea la incendii în mod corespunzător, iar acest lucru creează un risc major pentru viaţa şi pentru sănătatea pacienţilor internaţi şi un mediu de lucru necorespunzător pentru personalul medical, tehnic şi auxiliar”, se arată în studiul de oportunitate ce stă la baza proiectului. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE