PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Licitaţie pentru realizarea unui sistem centralizat de monitorizare şi control al traficului, lansată de Primăria Braşov

Primăria Braşov a lansat licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a proiectului „Sistem Centralizat de Monitorizare şi Control al Traficului în Municipiu”, investiţie de peste 25 de milioane de lei, ce va fi finanţată din fonduri europene, prin intermediul căreia urmăreşte fluidizarea traficului în oraş.

„Este unul dintre proiectele importante pentru o mai bună şi eficientă gestionare a traficului, cu accent pe transportul în comun, pe creşterea siguranţei pietonilor, a bicicliştilor, a celor care merg cu transportul în comun, dar şi al şoferilor, pentru că presupune semaforizarea a 35 de treceri de pietoni noi şi semaforizarea a încă trei intersecţii, la care se adaugă modernizarea semaforizării în alte 44 de intersecţii. Prin intermediul unui sistem complex de camere şi senzori video vom putea să identificăm rapid blocajele din trafic, iar prin intermediul sistemelor de semaforizare vom putea să asigurăm creşterea fluenţei pe anumite direcţii şi, cel mai important, vom putea prioritiza circulaţia mijloacelor de transport în comun, ceea ce va fi încă un motiv pentru a alege acest sistem de transport în locul autoturismului propriu”, a declarat primarul municipiului Braşov, Allen Coliban.

Pentru a putea realiza acest sistem, Primăria Braşov va amenaja un dispecerat pentru gestionarea traficului.

Conform primarului, proiectul mai conţine şi o componentă de gestionare a parcărilor publice, prin intermediul căreia Primăria va putea gestiona mai eficient parcările din zonele aglomerate, iar şoferii vor putea şti, din timp, unde sunt locuri de parcare libere.

Pentru implementarea proiectului vor fi achiziţionate 140 camere video şi 249 senzori trafic video, 638 de echipamente de semaforizare/semnalizare în intersecţii şi treceri de pietoni, puncte fixe şi senzori pentru realizarea măsurătorilor din trafic, în zonele aglomerate, precum şi senzori de mediu.

Totodată, urmează să fie achiziţionaţi 979 senzori de parcare pentru optimizarea utilizării parcărilor.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 29 aprilie, iar modalitatea de adjudecare este cel mai bun raport calitate-preţ, punctajul financiar având o pondere de 40% şi cel tehnic, 60%. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE