PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: Se construieşte un bulevard lângă mallul care se ridică în Craiova; municipalitatea face exproprierile

Dezvoltatorul NEPI Rockcastle, care a început ridicarea unui nou mall, la Balta Craioviţa, a obţinut autorizaţia să construiască şi un bulevard lângă acesta, care va lega calea Severinului de bulevardul Râului şi pentru care municipalitatea se va ocupa de exproprieri.

„În planurile noastre a figurat încă de acum zece ani unirea bulevardului Râului cu Tineretului. Practic, prin această punte de legătură putem să decongestionăm aproximativ 30% din traficul din această zonă. Investiţia este foarte utilă pentru noi, respectă toate normele de mediu. (…) Am început deja exproprierile pentru câteva proprietăţi private, ne-am împărţit sarcinile: NEPI va construi acest drum, iar municipalitatea face exproprierile. Aşa e legal”, a declarat, marţi, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat şi reprezentanţii NEPI.

Potrivit Olguţei Vasilescu, municipalitatea va trebui să exproprieze 17 proprietari de pe 3.500 mp.

„Suprafaţa afectată de lucrări este de 3.500 mp, între care 11 proprietăţi sunt înscrise în Cartea Funciară a UAT Craiova, iar restul de şase sunt neînscrise. Trei au acte de proprietate, iar trei nu au niciun fel de acte de proprietate. De asemenea, este şi parţial teren al municipiului Craiova, în suprafaţă de 10.786 mp. Aici nu este nevoie să facem niciun fel de expropriere. Aşadar, de exproprieri ne ocupăm noi, cu tot cu partea financiară, iar execuţia infrastructurii se face pe cheltuiala firmei care construieşte acest mall, iar la finalizare această arteră de circulaţie va fi trecută în proprietatea municipalităţii. Nu putem să fim decât fericiţi că avem în sfârşit un fel de centură interioară a Craiovei, foarte necesară pentru traficul din oraş”, a mai spus Olguţa Vasilescu.

Banii pentru exproprieri au fost prevăzuţi în bugetul Craiovei pentru achiziţia de terenuri. „Cei care nu deţin documente pentru imobile vor fi expropriaţi doar pe teren având în vedere că pentru noi practic nu există nicio construcţie pe ele. Asta aviz amatorilor care mai construiesc în Craiova fără să aibă autorizaţie de construire”, a subliniat Vasilescu.

Valoarea proiectului din Craiova al dezvoltatorului NEPI Rockcastle se ridică la 125 de milioane de euro. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE