PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Cseke Attila a aprobat prima tranşă din subvenţia de compensare a costurilor pentru achiziţia de păcură

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale a primei tranşe, în valoare de 16.122.253,25 lei, din subvenţia de compensare a costurilor legate de achiziţia de păcură necesară producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Suma repartizată este aferentă consumului de păcură în municipiile Brad (judeţul Hunedoara) şi Drobeta-Turnu Severin (judeţul Mehedinţi), în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, potrivit cererilor depuse de aceste unităţi administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administraţiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranşe, a precizat ministrul Cseke Attila, potrivit unui comunicat al MDLPA.

„Legea bugetului de stat pe anul 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanţare, iar până în prezent a fost utilizată suma de 124.353.665,62 lei pentru subvenţionarea achiziţiei gazelor naturale”, a menţionat ministrul Dezvoltării. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE