PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Ciprian Ciucu: Am făcut reorganizări în cadrul Poliţiei Locale şi la ADP Sector 6

Primarul Ciprian Ciucu a precizat luni că a reorganizat Serviciul de Proximitate din cadrul Poliţiei Locale, precum şi Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 6.

„Am reorganizat Serviciul de Proximitate pentru ca permanent agenţii Poliţiei Locale să fie pe teren şi să aibă responsabilităţi clare. Până acum, responsabilităţile au fost difuze: cca. 40 de oameni răspundeau de un cartier. Şi când întrebam un poliţist local de ce un auto abandonat nu era luat în evidenţă sau de ce un teren era murdar, ridica din umeri. Acum, fiecare este responsabil de o zonă. La fel am reorganizat şi ADP Sector 6 (cu verde)! Vom avea echipe permanente în fiecare zonă!!”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

El a menţionat că poliţiştii de proximitate vor ajuta la afluirea elevilor în proximitatea şcolilor; vor superviza şantierele şi vor dispune măsuri contravenţionale sau vor anunţa serviciul de mediu şi disciplina în construcţii, după caz; vor identifica terenurile şi clădirile insalubre/degradate şi vor transmite colegilor de la disciplina în construcţii/mediu; vor identifica şi vor ţine evidenţa maşinilor abandonate pe spaţiul public; vor urmări programul de funcţionare şi menţinerea curăţeniei în zona agenţilor economici; vor verifica situaţia curăţeniei din grădinile blocurilor şi vor aplica sancţiuni; vor identifica elementele de mobilier stradal vandalizate şi îi vor anunţa pe reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6.

Ciprian Ciucu a precizat că printre atribuţiile poliţiştilor de proximitate se vor număra şi identificarea lucrărilor edilitare sau de locuinţe şi urmărirea remedierii problemelor împreună cu Direcţia de Servicii Publice, precum şi sancţionarea abaterilor din punct de vedere al parcării şi circulaţiei rutiere.

Pentru probleme de ordine publică, dar nu numai, cetăţenii pot contacta responsabilii zonali. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE