PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bacău: Licitaţii pentru realizarea a două coridoare de piste de bicicletă; proiectele europene, în valoare de 38 milioane lei

Primăria municipiului Bacău derulează două proiecte europene în valoare de 38 milioane lei prin care vor fi amenajate două coridoare de piste de bicicletă, potrivit AGERPRES.

Primarul Lucian Daniel Stanciu-Viziteu a declarat că prin implementarea proiectelor se realizează tranziţia spre un oraş mobil, dar cu mijloace alternative.

„Viitorul este al deplasărilor cu transportul în comun, cu bicicleta, trotineta, maşina electrică! Şi în Bacău! Asta cu atât mai mult cu cât vedem crescând zilnic preţurile la carburanţi. Avem în derulare licitaţia pentru realizarea a două coridoare de piste de biciclete pe traseele Parc Cancicov-Stadion-Bazin înot-Universitatea Vasile Alecsandri şi zona centrală-Aeroport”, a precizat Lucian Daniel Stanciu-Viziteu.

Edilul a mai spus că au fost scoase la licitaţie şi lucrările la primul sistem de management inteligent al traficului pe coridoarele de transport public şi nemotorizate.

Lucrările au o valoare de peste 80 de milioane lei, fiind asigurate tot din fonduri europene.

„Proiectul privind sistemul de management al traficului are trei componente: refacerea infrastructurii din intersecţii, fibră optică pentru sistemul de supraveghere care va avea sediul la Centrul de Afaceri şi realizarea trotuarelor de pe strada Calea Republicii (partea dreaptă), din zona staţiei de carburant, până la FNC. După deschiderea ofertelor, urmează perioada de contestaţii, semnarea contractului şi execuţia propriu-zisă”, a adăugat primarul municipiului Bacău.

Prin aceste investiţii, primarul Lucian Daniel Stanciu-Viziteu a subliniat că există suficiente pentru ca băcăuanii să renunţe la maşina personală măcar o zi sau două pe săptămână, în favoarea mijloacelor alternative de deplasare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE