PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

PMB: Finanţări de până la 10.000 de lei pentru organizaţiile implicate în protecţia refugiaţilor

Organizaţiile neguvernamentale care oferă adăpost şi sprijin mamelor şi copiilor refugiaţi din Ucraina pot obţine finanţări de până la 10.000 de lei, informează Primăria Capitalei.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, apelul de proiecte a fost lansat vineri, în baza unui parteneriat încheiat între PMB, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, şi Fundaţia Comunitară Bucureşti.

Organizaţiile neguvernamentale sunt invitate să se înscrie până pe data de 22 martie, ora 21,00.

„Prin coordonarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Fundaţia Comunitară Bucureşti oferă finanţări de până la 10.000 de lei pentru fiecare organizaţie neguvernamentală care va fi selectată şi care oferă adăpost şi susţine – fie prin propriile centre de cazare, fie în alte modalităţi – mame şi copii, refugiaţi din Ucraina”, precizează sursa citată.

Finanţarea are în vedere refugiaţi care nu sunt în tranzit, ci rămân pe o perioadă mai lungă de timp în centrele de suport. Astfel, sunt acoperite costurile ce ţin de întreţinerea mamelor şi copiilor lor, pentru hrană, produse de igienă, medicamente, alte nevoi speciale.

Procesul de aplicare, selecţie şi contractare este „rapid şi simplificat pentru a răspunde cât mai bine urgenţelor”, menţionează PMB.

Pe 23 martie vor fi anunţate organizaţiile selectate pentru finanţare, iar contractarea şi plata vor avea loc pe 24 martie.

Suma totală strânsă în Fondul de Urgenţă „Împreună”, lansat în data de 4 martie de DGASMB şi Fundaţia Comunitară Bucureşti, este de 66.610 lei, dintre care 21.534 lei provin din donaţii şi 45.076 lei dintr-o finanţare primită de la Global Fund for Community Foundations, precizează PMB.

Pentru transportul refugiaţilor aflaţi în tranzit în centrele DGASMB, fără mijloace de a merge mai departe, au fost folosiţi 9.544 lei, pentru destinaţii neacoperite de ofertele de transport gratuit, iar suma de 7.066 lei va fi folosită pentru a asigura transportul altor refugiaţi care au solicitat DGASMB sprijin pentru a ajunge în alte ţări.

Din suma totală acumulată în Fondul de Urgenţă „Împreună”, 50.000 de lei sunt alocaţi pentru susţinerea nevoilor femeilor cu copii, refugiaţi din Ucraina, care stau o perioadă mai lungă în Capitală, se mai arată în comunicat. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE