PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Argeş: Proiect de 27 de milioane de lei pentru semaforizare inteligentă în 38 de intersecţii din Piteşti

Primăria Piteşti a anunţat începerea implementării unui proiect în valoare de peste 27 de milioane de lei, care vizează optimizarea traficului şi realizarea unei semaforizări inteligente în 38 de intersecţii din municipiu.

„Implementarea acestui proiect urmăreşte optimizarea traficului şi realizarea unei semaforizări conforme cu normele europene, care să permită identificarea în timp real a valorilor de trafic, comunicarea între intersecţii, modificarea în funcţie de valorile de trafic a timpilor de semaforizare pentru o bună fluenţă a circulaţiei autovehiculelor şi o echipare cu sisteme moderne şi rezistente în timp”, se arată într-un comunicat al Primăriei Piteşti.

Valoarea estimată a proiectului este de 27.467.379 de lei fără TVA, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene, fonduri de la bugetul de stat şi fonduri de la bugetul local.

Proiectul vizează un număr total de 38 de intersecţii, cu o durată de desfăşurare a lucrărilor de 14 luni.

În prima etapă, lucrările vor fi demarate în trei intersecţii – strada Depozitelor cu strada Take Ionescu (Publitrans), strada Smeurei cu strada Teilor şi Bulevardul Nicolae Bălcescu cu strada Mircea Eliade.

„Pentru lucrările aferente celor trei intersecţii, termenul de execuţie estimativ este de 3 luni, acestea fiind desfăşurate pe timp de zi. Conducătorii auto sunt rugaţi să circule cu prudenţă, pe perioada lucrărilor fiind posibilă o îngreunare a traficului rutier în zonă”, a transmis Compartimentul Comunicare al Primăriei Piteşti. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE