PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Iaşi: Consiliul Judeţean a aprobat acordarea de ajutor pentru unităţile administrative partenere din Ucraina

Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa extraordinară de îndată, alocarea a câte 100.000 de lei din fondul de rezervă bugetară, sub formă de ajutor material, către Raionul Cernăuţi şi Administraţia Regională de Stat Vinnytsia, potrivit AGERPRES.

Fondurile vor fi folosite pentru achiziţionarea de materiale sanitare, alimente greu perisabile, materiale de igienă, aparate, echipamente tehnice, electrice, accesorii, consumabile, cazarmament, produse necesare în situaţia de criză generată de conflictul armat din Ucraina.

Consilierii au mai aprobat încheierea Acordului de cooperare între Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi pentru realizarea în parteneriat a Galei Profesorului Anului din Mediul Rural, în perioada 23-25 martie.

„Contextul actual ne solicită să fim activi şi să luăm decizii, uneori mai spontan, prin care să răspundem nevoilor din comunitate. Am aprobat două proiecte în vederea acordării de ajutor către Administraţia Regională de Stat Vinnytsia şi Raionul Cernăuţi din Ucraina, în baza acordurilor de cooperare pe care le avem încheiate. Ştim deja prin ce situaţie dificilă trec partenerii noştri. Acum e momentul să le fim alături şi să ne dovedim prietenia. Totodată, am aprobat încheierea Acordului de cooperare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, pentru realizarea în parteneriat a Galei Profesorului Anului din Mediul Rural, în perioada 23-25 martie. Trebuie să premiem calitatea educaţiei din mediul rural şi să promovăm cadrele didactice care se implică în şcoală şi în comunitate”, a declarat preşedintele CJ, Costel Alexe. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE