PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Patru zone din municipiul Hunedoara vor fi reamenajate cu fonduri europene

Patru noi zone publice din municipiul Hunedoara vor fi reamenajate cu fonduri europene, în cadrul unui contract de finanţare în valoare de peste 700.000 de lei ce a fost câştigat de administraţia locală prin Regio-Programul Operaţional Regional 2014-2020, potrivit AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, contractul de finanţare a fost semnat miercuri la sediul instituţiei, lucrările fiind prevăzute să se încheie, cel mai târziu, la sfârşitul anului viitor.

„Este vorba de spaţii publice aflate pe străzile Rândunicii, Trandafirilor şi Batiz, respectiv satul Hăşdat, unde vor fi amenajate zone de joacă pentru copii şi recreere pentru adulţi. Complexurile vor fi dotate cu mobilier urban, mese de şah pentru exterior, dar şi tobogane, căţărătoare, tunel şi leagăne. Fiecare spaţiu va fi iluminat cu ajutorul panourilor fotovoltaice şi va fi adaptat pentru accesul şi circulaţia persoanelor în scaun rulant”, se arată în comunicatul ADR Vest, remis AGERPRES.

În total, vor fi reabilitaţi aproape 600 metri pătraţi de spaţiu public, cu un buget de 726.000 lei, dintre care 682.000 lei reprezintă fonduri nerambursabile.

Proiectul va fi implementat prin Axa prioritară 9 – „Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban”. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE