PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vrancea: Iluminat public cu program pe timpul nopţii la Rugineşti din cauza scumpirii curentului electric

Primăria comunei vrâncene Rugineşti va reduce temporar programul iluminatului public pe timpul nopţii în localitate, în încercarea de a diminua cheltuielile privind facturile de curent electric care aproape s-au triplat în ultima lună, potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, potrivit AGERPRES.

„În urma facturii de curent care a venit săptămâna trecută, am văzut că s-a mărit costul iluminatului public de la 100 – 120.000 lei pe lună, până la 305.000 lei şi ne-am gândit la această soluţie pentru a diminua din cheltuieli. Am considerat că de la ora 00,00 până dimineaţă la ora 04,00 nu este fluctuaţie foarte mare a cetăţenilor prin comună. Avem şi camere de supraveghere cu ajutorul cărora vom monitoriza să nu fie probleme prin comună şi vrem să vedem ce economie putem face în acest fel”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul comunei Rugineşti, Ion Avram.

Acesta este de părere că primăria ar putea cheltui banii astfel economisiţi în proiecte pentru localitate.

„Banii îi plătim din bugetul local şi am considerat că e bine-venită această iniţiativă, mai ales că avem multe proiecte în derulare şi banii putem să îi cheltuim în altă parte. Vom analiza după această primă lună şi urmează să hotărâm în prima şedinţă de Consiliu Local dacă vom face apel la sprijinul autorităţilor, dar vrem să vedem în primă fază ce economie se poate face în acest fel, dacă putem reduce costurile astfel încât să ne apropiem de factura de dinainte de scumpiri”, a spus Ion Avram.

Edilul susţine că cetăţenii au fost informaţi despre această măsură şi că mulţi dintre ei înţeleg demersul primăriei, mai ales că şi aceştia, la rândul lor, încearcă să facă economie în gospodăriile proprii.

Comuna Rugineşti este prima localitate din judeţul Vrancea care a anunţat astfel de măsuri pentru a reduce costurile cheltuielilor cu utilităţile ca urmare a creşterii preţurilor din facturile la energie electrică. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE