PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Timiş: Prefectul s-a adresat Primăriei Timişoara în problema teraselor sancţionate cu amendă şi suspendarea avizului de funcţionare

Prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, a anunţat, miercuri, că a transmis o adresă Primăriei Municipiului Timişoara, după ce mai mulţi agenţi economici care deţin terase, în special în zona centrală a oraşului, i-au solicitat audienţe în care i-au reclamat că sunt dublu sancţionaţi de administraţia publică locală, potrivit AGERPRES.

Reprezentantul Guvernului în judeţ a explicat că agenţii economici sunt amendaţi pentru că nu au reuşit să îşi prelungească avizul de funcţionare în timp util, iar după ce primesc amenda, li se mai anulează şi avizul, fiind puşi în situaţia să reia de la zero întreaga procedură de autorizare.

„În ultima perioadă am primit o serie de audienţe de la agenţi economici care deţin terase în special în centrul municipiului Timişoara şi care reclamă că la primărie nu au cui să se adreseze şi că nu au o cale de comunicare cu reprezentanţii administraţiei locale. Ei au sesizat câteva chestiuni care ţin de buna funcţionare a primăriei, iar noi, ca prefectură, verificăm legalitatea. În momentul în care există o nemulţumire în rândul populaţiei sau a agenţilor economici, datoria mea este să trag un semnal de alarmă. Am făcut un recurs graţios la primărie, care ţine de această dublă sancţiune. Li se anulează, practic, autorizaţia de funcţionare şi trebuie să o ia de la zero cu toate avizele, unele dintre ele existente, absolut funcţionale, trebuie să plătească alţi bani pentru reautorizări. În acest moment este mingea în terenul Primăriei, în ceea ce priveşte acest recurs graţios pe care l-am trimis Primăriei pe partea cu regulamentul şi terase”, a precizat Mihai Ritivoiu într-o conferinţă de presă.

Prefectul a menţionat că nu există un regulament nou de comerţ stradal, dar se pune în practică o dublă sancţiune care este legală, însă „neoportună şi imorală”, descurajând activitatea agentului economic.

„Îndemn la mai mult calm şi mai puţină îndârjire pe subiect. Cred că cu toţii ne dorim să avem regulamente şi reguli bine puse la punct, dar în special terasele din zona centrala reprezintă un punct de atracţie, aspect foarte important pentru ceea ce înseamnă viaţa socială a oraşului şi cu atât mai mult cu cât vom fi Capitala Europeană a Culturii, în scurt timp. Nu ştiu dacă este cel mai bun moment de a crea sincope procedurale în buna funcţionare a acestor terase”, a mai spus prefectul Mihai Ritivoiu. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE