PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sălaj: Consiliul Judeţean reabilitează un pod peste râul Someş, într-un proiect de 4,5 milioane de euro

Podul peste râul Someş din zona localităţii Rus va fi reabilitat şi consolidat în cadrul unui proiect de 4,5 milioane de euro, derulat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, potrivit AGERPRES.

Potrivit unei postări făcute miercuri, pe contul de Facebook al administraţiei judeţene, contractul de lucrări a fost semnat în această săptămână, iar durata de execuţie este de 12 luni.

„Timpul, lipsa unor reparaţii capitale, precum şi creşterea intensităţii traficului şi-au pus amprenta asupra stării tehnice şi a funcţionalităţii podului. Ca urmare, se impun lucrări de intervenţie care să permită desfăşurarea circulaţiei în condiţii depline de siguranţă şi confort”, afirmă, în postarea menţionată, preşedintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Cu o lungime de 173 de metri şi o lăţime de 9,4 metri, podul de la Rus a fost construit în 1977 şi prezintă mai multe defecte şi degradări la elementele principale ale structurii de rezistenţă şi ale infrastructurii, la trotuare şi parapeţi, mai precizează reprezentanţii CJ Sălaj. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE