PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Olt: Primele autobuze electrice pentru transportul public au intrat în circulaţie la Slatina

Primele şase autobuze electrice pentru transportul public din municipiul Slatina au intrat în circulaţie, miercuri, alte patru autobuze electrice urmând să intre pe trasee în următoarele două săptămâni, potrivit primarului municipiului, Emil Moţ, potrivit AGERPRES.

„De astăzi, primele şase autobuze electrice vor funcţiona în Slatina. Este un proiect mai vechi al Primăriei municipiului Slatina de care sunt mândru să spun că îl ducem la final, îl concretizăm. Astăzi, şase autobuze electrice intră în serviciu. Este un proiect prin care Primăria Slatina achiziţionează zece autobuze electrice, de zece metri, avem încă două aici, în curte, care nu sunt încă înmatriculate, mâine vor mai veni încă două şi peste două săptămâni vom avea 10 autobuze care vor funcţiona în Slatina, pentru cetăţenii din Slatina”, a spus edilul.

Emil Moţ a menţionat că până la finalul acestui an transportul public de călători din municipiul Slatina se va desfăşura numai cu autobuze electrice, având în vedere că în a doua parte a anului vor mai fi livrate încă opt autobuze electrice, tot printr-un proiect cu fonduri europene.

Edilul i-a îndemnat pe slătineni să folosească mai puţin maşinile personale pentru deplasarea în oraş, arătând că în 15 – 20 de minute se poate ajunge de la un capăt la altul al oraşului cu autobuzul, în condiţii bune de transport.

„Noi mai avem încă un proiect prin care vom mai achiziţiona încă opt autobuze, mai lungi un pic, de 12 metri, tot full electric. Până la 1 decembrie, vom avea 18 autobuze pentru transportul în comun în municipiului Slatina. Sper ca şi cetăţenii să fie mulţumiţi şi să se folosească de ele cât mai mult, pentru că sunt foarte multe maşini în Slatina. Sper să mai renunţe la maşinile personale şi să se bucure de aceste autobuze, am mers cu ele, sunt silenţioase, nepoluante, au aer condiţionat, căldură. Când vom termina şi sistemul de management al traficului, vom avea şi internet în ele. Din punctul meu de vedere, sunt cele mai bune ca variantă pentru a ne lăsa maşinile personale acasă şi a folosi transportul în comun”, a declarat primarul Emil Moţ.

Autobuzele electrice sunt achiziţionate de Primăria Slatina prin două proiecte cu finanţare europeană în valoare totală de 57 de milioane de lei.

Conform primarului Slatinei, tot până la finalul acestui an va fi funcţional şi sistemul de management al traficului, ce va include staţii inteligente, acces la internet în autobuze şi comunicare între autobuze şi centrul de comandă. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE