PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Iaşi: Consilierii judeţeni au aprobat acordarea de servicii sociale pentru refugiaţii din Ucraina

Consilierii judeţeni au votat, în şedinţa extraordinară de marţi, alocarea a 107 locuri în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, pentru cazarea copiilor neînsoţiţi refugiaţi din Ucraina, potrivit AGERPRES.

În cadrul aceleiaşi şedinţe s-a mai decis ca unităţile sociale ale DGASPC să aibă alocate 28 de locuri pentru mame şi copii în dificultate, precum şi 57 de locuri pentru persoane adulte cu dizabilităţi din rândul refugiaţilor ucraineni.

Hotărârea CJ Iaşi de marţi stabileşte şi suplimentarea cheltuielilor aferente acordării acestor servicii sociale.

„Suntem în faţa celei mai mari crize umanitare din Europa. Mii de oameni nevinovaţi depind de ajutorul nostru şi nu putem rămâne indiferenţi la drama prin care trec. Toate instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean sunt proactive pentru a întâmpina şi sprijini cetăţenii din Ucraina. DGASPC, în special, prin specificul activităţii, este direct implicată pentru a găsi soluţii de a-i integra pe cei care se refugiază la noi în comunitate. Mă bucur că am găsit mijloacele pentru a-i ajuta”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe.

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare s-a mai aflat şi un proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii Acordului de cooperare între Consiliul Judeţean Iaşi şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Iaşi, pentru realizarea în parteneriat a Galei Laureaţilor Sportului Ieşean 2021, în data de 18 martie. Evenimentul îşi propune să aducă în atenţia comunităţii rezultatele deosebite obţinute de tinerii sportivi ieşeni pe parcursul anului trecut la concursurile naţionale şi internaţionale. Suma totală aprobată de consilierii judeţeni pentru premierea sportivilor este de 40.000 de lei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE