PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Cseke Attila: Ministerul Dezvoltării va reabilita Palatul Administrativ din Suceava

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, la propunerea Ministerului Dezvoltării, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea, restaurarea, reabilitarea şi dotarea Palatului Administrativ din municipiul Suceava, obiectiv înscris în lista monumentelor istorice şi care a fost grav afectat de un incendiu anul trecut.

Astfel, clădirea va fi reabilitată cu finanţare acordată de Ministerul Dezvoltării, a anunţat ministrul Cseke Attila.

„Am vizitat Palatul Administrativ acum un an şi am promis că vom susţine lucrările de reabilitare după incendiu. Ministerul Dezvoltării finanţează cu peste 96 milioane de lei acest proiect”, a afirmat Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă.

În urma unui incendiu, produs în martie 2021, clădirea Palatului Administrativ din Suceava este deteriorată, iar structura de rezistenţă a corpurilor de clădire este degradată în principal la nivelul etajelor superioare şi şarpantei, riscând deteriorarea completă a imobilului.

Astfel, modificările şi lucrările propuse au ca scop asigurarea menţinerii rezistenţei elementelor structurale actuale şi îmbunătăţirea protecţiei seismice, conform normelor tehnice actuale, şi au în vedere intervenţiile la elementele structurale şi nestructurale, păstrându-se caracteristicile arhitecturale ale construcţiei, a precizat MDLPA.

După executarea lucrărilor de intervenţie, vor fi înlăturate deficienţele provocate de incendiu şi se va îmbunătăţi comportarea ansamblului structural la o eventuală acţiune seismică. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE