PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vrancea: Venituri de peste 412 milioane lei în bugetul pe 2022, votat în unanimitate de consilierii din Focşani

Consilierii locali focşăneni au votat în unanimitate, joi, în cadrul unei şedinţe extraordinare care a durat mai puţin de o jumătate de oră, bugetul municipiului pe anul în curs, care prevede venituri totale de peste 412 milioane lei, potrivit AGERPRES.

Anul trecut, bugetul oraşului a fost discutat într-o şedinţă maraton, care a durat aproape zece ore, în urma căreia consilierii locali nu au reuşit să ajungă la un acord, iar bugetul municipiului a fost atacat în instanţă atât de consilieri locali, cât şi de sindicatul angajaţilor din Primăria municipiului Focşani, blocând activitatea administraţiei locale timp de mai multe luni.

Prin proiectul de buget pe anul 2022 au fost alocaţi peste 162 milioane lei pentru derularea proiectelor cu fonduri europene, a programelor municipiului Focşani finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală sau Fondul de Mediu.

Pentru secţiunea de funcţionare au fost alocaţi aproape 230 de milioane lei, în timp ce pentru secţiunea de funcţionare au fost alocaţi 183,1 milioane lei, cu peste 25 de milioane de lei mai mult decât în bugetul pe anul trecut.

În buget sunt prevăzute peste 19 milioane de lei pentru subvenţii la încălzirea locuinţelor, circa 13 milioane de lei pentru asistenţa socială, precum şi 7,2 milioane de lei pentru reparaţiile unor străzi.

Bugetul a fost votat cu mai multe amendamente, printre care diminuarea cu 1,5 milioane de lei a capitolului bugetar „Cultură, recreere şi religie” şi cu 800.000 de lei a fondului de salarii al Poliţiei locale a municipiului Focşani sau majorarea cu 500.000 de lei a creditelor bugetare pentru extinderea reţelei de gaze în cartierul Mândreşti şi cu 505.000 lei a bugetului Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice.

Bugetul pe anul 2022 prevede venituri totale de 412,55 milioane lei, cu peste 40 de milioane de lei mai mult decât anul trecut.

La finalul şedinţei, primarul Cristi Misăilă le-a mulţumit consilierilor locali pentru că „au depăşit orice record”, referindu-se la faptul că şedinţa în care a fost aprobat bugetul pe anul în curs a durat mai puţin de o jumătate de oră.

„În numele meu personal, al colectivului instituţiilor subordonate Consiliului Local şi Primăriei municipiului Focşani, în numele cetăţenilor municipiului Focşani, ţin să vă mulţumesc pentru că astăzi aţi depăşit orice record. (…) Cred că aşa ar trebui să decurgă toate şedinţele, în folosul cetăţenilor şi pentru cetăţeni, fără dezbateri puerile, doar cu dezbateri simple, obiective şi concrete, pe marginea proiectelor. Probabil că lecţia învăţată de toţi din ceea ce s-a întâmplat anul trecut ne-a adus maturitatea necesară ca să putem să aprobaţi acest proiect de hotărâre foarte important pentru funcţionarea şi dezvoltarea municipiului Focşani. Proiectul de buget pentru 2022 este un proiect în care avem multe, multe teme de investiţii, unele în derulare, altele în faze incipiente, toate pentru binele focşănenilor”, a declarat primarul Cristi Misăilă. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE