PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Tulcea: Prefectul a semnat ordinul care permite organizarea referendumului de demitere a primarului comunei I.C. Brătianu

Prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a semnat ordinul referitor la îndeplinirea condiţiilor de organizare a referendumului pentru demiterea primarului în funcţie al comunei I.C. Brătianu, potrivit AGERPRES.

„Iniţiativa referendumului a aparţinut unui grup de locuitori cu drept de vot din localitatea I.C.Brătianu. Ordinul a fost comunicat părţilor. Procedural, urmează organizarea referendumului conform legislaţiei în vigoare”, se arată într-un comunicat transmis joi de Instituţia Prefectului Tulcea.

Sursa citată precizează că, în conformitate cu prevederile Codului administrativ, cheltuielile pentru organizarea referendumului local se suportă din bugetul unităţii administrativ-teritoriale şi este organizat de către o comisie numită prin ordin al prefectului. Referendumul local este valabil dacă s-au prezentat la urne cel puţin 30% din numărul total al locuitorilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral, cu domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială.

Codul administrativ mai prevede că mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia. Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE