PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Generatoare, alimente şi medicamente donate de Primăria Botoşani administraţiei locale din Ivano-Frankivsk

Primăria municipiului Botoşani a donat, joi, 32 de generatoare de curent electric de capacitate medie şi mare în valoare de 151.000 de lei administraţiei locale a oraşului Ivano-Frankivsk din Ucraina, a anunţat primarul Cosmin Andrei, potrivit AGERPRES.

Potrivit acestuia, alături de generatoare, municipalitatea din Botoşani a trimis spre oraşul ucrainean conserve de diferite tipuri şi cutii cu lapte praf pentru copii în valoare de 50.000 de lei, dar şi 200 truse medicale şi medicamente fără prescripţie medicală în valoare totală de 97.454 lei.

Donaţiile au fost predate părţii ucrainene de primarul Cosmin Andrei, care s-a deplasat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret-Porubne.

„Am un sentiment de mulţumire că am putut să ne implicăm şi să ne ajutam semenii atât de greu încercaţi. Mulţumesc şi agenţilor economici care s-au oferit să ne fie parteneri în această acţiune, care ne-au ajutat cu transportul acestor donaţii până la punctul vamal”, a afirmat primarul Cosmin Andrei.

Ajutoarele au fost acordate în baza unei hotărâri a Consiliului Local prin care din fondul de rezervă bugetară a fost alocată suma de 300.000 de lei în vederea achiziţiei produselor de primă necesitate pentru ajutorarea colegilor ucraineni din cadrul proiectelor transfrontaliere pe care Primăria municipiului Botoşani le are în derulare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE