PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bihor: Campanie de igienizare a domeniului public în Oradea, timp de două luni

Primăria Oradea a informat că, în intervalul 11 martie – 15 aprilie a.c., se desfăşoară o amplă campanie de igienizare a domeniului public, pe spaţii verzi, scuaruri, aliniamente stradale, atât prin operatorul de salubritate, cât şi prin asociaţiile de proprietari, potrivit AGERPRES.

Potrivit comunicatului de presă, de asemenea, se vor colecta de la populaţie deşeurile voluminoase şi cele periculoase.

Campania de igienizare se va realiza prin operatorul de salubritate RER Vest, pe tot parcursul lunilor martie – aprilie, municipiul fiind împărţit în patru zone mari. Acţiunile de curăţenie vizează spaţiile verzi, scuarurile şi aliniamentele stradale aflate sub incidenţa acordurilor cadru/contractelor subsecvente, respectiv a contractului de delegare a serviciului public de salubrizare în Municipiul Oradea.

Lucrările specifice de sezon vor consta în adunat/colectat deşeuri de pe spaţiile verzi şi locurile de joacă, greblat frunze şi crengi, măturat alei/platforme betonate/asfaltate, golit coşurile pentru deşeuri.

Începând cu data de 4 aprilie 2022, campania de igienizare şi întreţinere a domeniului public din Municipiul Oradea se va corela cu programul de curăţenie de primăvară (01.04.2022 – 15.04.2022) derulat de către asociaţiile de proprietari pentru spaţiile verzi şi căile de acces din cvartalele de locuit şi persoanele fizice de la case pentru spaţiile verzi dintre trotuar şi carosabil şi căile de acces din faţa imobilelor pe care le deţin.

Totodată, în perioada 4 – 15 aprilie 2022 va avea loc în Oradea o campanie de colectare a deşeurilor voluminoase de la utilizatorii casnici: mobilier, obiecte de uz casnic, covoare, saltele, obiecte mari de folosinţă îndelungată şi cele periculoase, cum sunt ambalajele produselor de igienizare, baterii şi acumulatori portabili, ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, spray-uri, ambalaje de la produse utilizate în amenajări interioare

„Urmează ca în perioada imediat următoare, municipalitatea să revină cu detalii privind amplasamentele la care asociaţiile de proprietari şi persoanele fizice de la case vor putea depozita deşeurile,” se mai precizează în comunicat. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE