PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Covasna: Operatorul de salubritate organizează campanii de colectare a deşeurilor electronice şi obiectelor casnice nefolosite

Operatorul regional de salubritate Tega din Sfântu Gheorghe va organiza în acest an trei campanii de colectare a deşeurilor electronice şi obiectelor casnice nefolosite, potrivit AGERPRES.

Colectarea deşeurilor voluminoase din mediul rural va începe în data de 21 martie, în localitatea Bixad, şi va continua în celelalte localităţi în care operează această companie.

„În cadrul programului, Tega nu va colecta deşeurile care în mod normal sunt încadrate în categoria celor mixte, menajere, selective sau în cea a deşeurilor din construcţii, ci doar pe cele clasificate ca deşeuri. În această categorie sunt incluse hainele vechi, covoarele, mobila, echipamentele electronice şi electrocasnice, geamurile sau parbrizele maşinilor. Locuitorii vor primi 0,5 litri de bere pentru fiecare 5 kg de sticlă depusă, iar valoarea deşeurilor electronice va fi scăzută din factura lunară. Tega va ridica gratuit şi piese vechi de mobilier, anvelope uzate sau alte obiecte de mari dimensiuni”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

În municipiul Sfântu Gheorghe, colectarea deşeurilor voluminoase are loc pe tot parcursul anului, iar societatea de salubritate va ridica piesele de mobilier vechi din faţa scărilor de bloc sau de la intrarea caselor particulare pe baza unei programări prealabile la numărul de telefon 0267 310 123.

Conducerea societăţii de salubritate a menţionat, totodată, că în 25 şi 26 martie, locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe pot preda deşeurile din sticlă în punctele de colectare aflate în parcarea de lângă Sala Sporturilor „Szabo Kati” (strada Stadionului), lângă magazinul Penny, la fosta brutărie Mopaco (str. Kos Karoly), în parcarea din vecinătatea Autogării (str. Gării), în Piaţa Kalvin şi la sediul Tega SA (str. Energiei, nr. 2).

„Am observat că există o creştere a cererii populaţiei pentru colectarea sticlei – mulţi oameni s-au interesat în timpul iernii când va avea loc următoarea acţiune. Pentru noi este important ca sticlele şi borcanele să nu ajungă printre deşeurile mixte, deoarece greutatea suplimentară înseamnă şi costuri suplimentare. Campania prin care oferim bere în schimbul recipientelor de sticlă este una populară”, a declarat directorul TEGA, Mathe Laszlo. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE