PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Timiş: Serviciul de Paşapoarte lucrează la capacitate maximă

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a declarat, miercuri, că Serviciul de Paşapoarte lucrează la capacitate maximă în această perioadă şi a făcut apel la persoanele care nu au o urgenţă sau mai au valabilitate de unu sau doi ani a paşaportului, să amâne solicitarea acestui serviciu sau să accepte programările care au ajuns dincolo de mijlocul lunii aprilie, potrivit AGERPRES.

„Înregistrăm un vârf de sarcină la Serviciul Paşapoarte Timiş, unde avem, acum, 12.320 de cereri, iar programările online pentru emiterea sau înlocuirea de paşaport se fac pentru data de 18 aprilie. Am ajuns la 470 de paşapoarte eliberate zilnic, în condiţiile în care vârful de sarcină în vară era de 330 pe zi. În acest moment lucrăm la capacitate maximă, cu cinci ghişee, din care trei au program de câte 12 ore pe zi şi cu 21 de angajaţi. Apelul meu este să nu ne impacientăm şi în măsura în care nu este o urgenţă şi avem paşaport valabil pe unu sau doi ani, să acceptăm programarea aşa cum este ea sau să aşteptăm să treacă acest val”, a afirmat prefectul Mihai Ritivoiu.

În altă ordine de idei, prefectul a subliniat, într-o conferinţă de presă, că nu există niciun proiect de implementare a stării de criză şi a făcut apel la calm.

„În acest moment există doar discuţii pentru reglementări aduse legislaţiei naţionale, care să permită armonizarea acesteia cu cea a Uniunii Europene şi cu a NATO”, a mai punctat prefectul judeţului Timiş. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE