PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Satu Mare va sprijini financiar oraşul înfrăţit Ujgorod din Ucraina

Primăria şi Consiliul Local Satu Mare vor acorda un sprijin financiar de 100.000 de lei oraşului înfrăţit Ujgorod, din Ucraina, potrivit AGERPRES.

Administraţia locală din Satu Mare precizează miercuri, într-un comunicat de presă, că în urma discuţiilor purtate între primarul Gabor Kereskenyi şi primarul oraşului Ujgorod, Bohdan Andryiv, Consiliul Local Satu Mare a aprobat un ajutor financiar în valoare de 100.000 de lei.

„În spatele militarilor care se luptă în Ucraina este drama pe care o trăiesc oamenii simpli. Am mai spus-o public că admir eforturile ONG-urilor care s-au implicat în criza refugiaţilor, ONG-uri cu care avem o legătură directă prin DAS şi când spun legătură nu măr refer la vorbe sau simple încurajări. Dar, adevărata dramă o trăiesc cei care au rămas în Ucraina. Tocmai de aceea am sărit imediat în sprijinul celor două oraşe înfrăţite, Beregovo şi Ujgorod”, precizează primarul Gabor Kereskenyi.

Sprijinul pentru Ujgorod vine după ce săptămâna trecută a fost trimise în Beregovo 6.500 kg de produse alimentare, produse de igienă, generatoare, sisteme de alimentare cu curent trifazic, rezervoare şi echipamente tehnice pentru sistemul de alimentare cu apă.

Sprijinul oferit de Primăria Satu Mare s-a realizat în urma colaborării municipalităţii cu operatorul de apă Apaserv, Fundaţia Hans Lindner şi Serviciul Ajutorul Maltez, valoarea bunurilor oferite depăşind 40.000 euro. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE