PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Olt: Peste 400 de locuri de cazare pentru refugiaţi puse la dispoziţie de autorităţi şi agenţi economici

Peste 400 de locuri de cazare, în spaţii ale autorităţilor locale sau ale unor agenţi economici din judeţul Olt, pot fi folosite pentru refugiaţii din zona conflictului armat din Ucraina, au informat reprezentanţii Prefecturii Olt.

Situaţia locurilor de cazare pentru persoanele provenite din zona conflictului armat din Ucraina a fost analizată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, reieşind că în judeţ sunt disponibile 163 de locuri în patru spaţii de cazare puse la dispoziţie de autorităţile locale şi 250 de locuri în spaţii puse la dispoziţie de către 20 de agenţi economici.

Totodată, în funcţie de solicitări, refugiaţi din Ucraina pot fi cazaţi şi la 32 de persoane fizice din judeţul Olt care şi-au manifestat disponibilitatea în acest sens, a mai informat sursa citată.

Alte persoane şi-au arătat solidaritatea cu refugiaţii din zonele de conflict oferindu-se să doneze produse alimentare.

Prefectura Olt a menţionat că alocarea spaţiilor de cazare pentru refugiaţi se va face prin intermediul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE