PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Declanşarea exproprierilor pentru proiectul Prelungirea Ghencea şi un drum de acces în Cartierul Henri Coandă, aprobate de CGMB

Consiliul General al Capitalei a aprobat în şedinţa de marţi patru hotărâri care vizează declanşarea procedurilor de expropriere în vederea unor investiţii, inclusiv cea din Prelungirea Ghencea sau realizarea unui drum de acces în Cartierul Henri Coandă, potrivit AGERPRES.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a salutat adoptarea celor patru proiecte, respinse în trei şedinţe anterioare din cauză că nu întruniseră majoritatea necesară de două treimi.

Proiectele au fost introduse pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de marţi, la propunerea consilierului municipal Andrei Rigu, care a prezentat avantajele investiţiilor.

„Accesul în Cartierul Henri Coandă se face printr-o stradă de pământ, de piatră – foarte dificil de accesat – şi un alt acces, mai îndepărtat, în zona Pipera. Acest obiectiv va permite accesul din partea cartierului Aviaţiei”, a explicat el.

În legătură cu Străpungerea bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu Etapa II – km 2+400 – intersecţie Calea Vitan Bârzeşti, a precizat că în momentul de faţă această secţiune a obiectivului are doar o bandă pe sens şi că se produc cozi foarte mari, din cauza numărului mare de maşini care folosesc strada.

În ce priveşte proiectul din Prelungirea Ghencea, anunţat încă din anul 2006, dar ale cărui lucrări au început în 2019, Rigu a declarat că acesta a avansat „foarte puţin” până în momentul de faţă.

Referindu-se la proiectul „Modernizare sistem rutier şi linii de tramvai” de pe Bulevardul Aerogării, între şos. Bucureşti-Ploieşti şi str. Alexandru Şerbănescu, Rigu a explicat că acesta presupune exproprierea a doar 2 metri pătraţi (4.000 de euro) şi ar permite deblocarea liniei de tramvai numărul 5, care face legătura între centrul oraşului, zona Pipera şi zona Aviaţiei.

În şedinţa din 25 februarie, consilierul Aurelian Bădulescu, critica modul în care au fost întocmite proiectele de hotărâre referitoare la exproprieri, invocând inclusiv faptul că suma trebuie fixată de comun acord între proprietar şi expropriator înainte de începerea procedurii, dar şi faptul că este necesară adoptarea prealabilă a bugetului Capitalei pentru anul 2022. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE