PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vrancea: Colegiul Naţional Pedagogic din Focşani, reabilitat cu fonduri europene de peste 8 milioane lei

Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani va fi reabilitat în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste opt milioane lei, a informat, joi, Primăria municipiului Focşani.

„Primarul Cristi Valentin Misăilă a semnat joi contractul de finanţare având ca obiect implementarea proiectului ‘Creşterea performanţei energetice şi lucrări conexe pentru Colegiul Naţional Pedagogic ‘Spiru Haret’ Focşani. (…) Valoarea proiectului este de 8.074.430,91 lei cu TVA”, se arată într-un comunicat al Primăriei Focşani.

În cadrul proiectului vor fi efectuate lucrări în vederea creşterii performanţei energetice atât la corpul principal de clădire, cât şi la sala de sport a unităţii de învăţâmânt.

Potrivit administraţiei judeţene, clădirile în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret” au fost construite în anul 1992, fiind realizate cu materialele, tehnologiile şi concepţiile arhitecturale specifice acelei perioade, în timp acumulând un grad avansat de uzură fizică şi morală, astfel că funcţionarea actuală se face în condiţii de confort limitat şi cu consumuri energetice însemnate.

Durata proiectului este de 22 luni, din care perioada de execuţie a lucrărilor pentru clădirea colegiului este de 12 luni şi pentru sala de sport, de opt luni.

În prezent, administraţia locală din municipiul Focşani implementează alte două proiecte europene de reabilitare energetică a unităţilor de învăţământ, Şcoala Generală „Anghel Saligny” şi Liceul Economic „Mihail Kogălniceanu”. AGERPRES

(sursa foto Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focșani Oficial/Facebook)

ALTE ȘTIRI RECENTE