PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 1: Bugetul autorităţii locale pe anul acesta nu a fost adoptat din lipsă de cvorum

Bugetul Sectorului 1 pe anul acesta nu a fost adoptat nici în şedinţa de miercuri, din lipsă de cvorum, după ce consilierii PNL şi PSD au plecat de la reuniune, nemulţumiţi de forma actuală a proiectului de hotărâre pe această temă şi de absenţa primarului Clotilde Armand.

„Ieri, Consiliul Local a votat în unanimitate pentru folosirea unui fond de rezervă în cadrul bugetului Sectorului 1 pentru sprijinirea refugiaţilor, dar ţin să precizez că Guvernul, cu câteva zile înainte, a dat o Ordonanţă de Urgenţă prin care acoperă de la bugetul de stat costurile necesare întreţinerii refugiaţilor pe teritoriul României, deci inclusiv pe teritoriul Sectorului 1. Astfel, toate aceste cheltuieli sunt asigurate de Guvern, respectiv de Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă, dar dacă vrem într-adevăr să folosim acest fond de rezervă, haideţi să nu ne ducem pe votul bugetului, pentru că, aşa cum ne-aţi şi confirmat, puteţi utiliza momentan 1/12 şi vă este necesar zilele următoare, pe lângă sprijinul care vine de la Guvern”, a declarat viceprimarul Ramona Porumb, în şedinţa Consiliului Local.

În altă ordine de idei, ea a atras atenţia asupra prevederilor legale care nu sunt respectate şi anume bugetarea datoriilor Primăriei.

„De asemenea, în Planul de investiţii propus spre aprobare sunt foarte multe proiecte trecute ca şi proiecte de investiţii, deşi ele nu au – aşa cum ne menţionează legea – studiile, documentaţiile tehnico-economice aprobate, deci găsim milioane bune, zeci de milioane alocate unor proiecte ce nu au documentaţiile tehnico-economice aprobate de Consiliul Local. Ţinând cont de aceste lucruri, vă rog încă o dată, într-un moment atât de dificil, lăsaţi bugetul Sectorului 1 sau mai bine zis ocupaţi-vă de el şi aduceţi-l în legalitate! Nu mai politizaţi tema refugiaţilor şi haideţi să trecem la treabă, la administraţie, fără a şantaja şi a manipula Consiliul Local în asemenea manieră!”, i-a transmis Ramona Porumb edilului Sectorului 1.

Clotilde Armand a scris, pe Facebook, după şedinţa Consiliului Local, că autoritatea locală nu va putea asigura hrana şi cazarea pentru 850 de refugiaţi din Ucraina, ca urmare a neadoptării bugetului. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE