PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Hunedoara a trimis un convoi umanitar cu ajutoare pentru Spitalul de Pediatrie Cernăuţi

Trei camioane şi un microbuz încărcate cu medicamente, alimente, pături şi saltele donate de cetăţenii municipiului Hunedoara, dar şi de un lanţ de farmacii, în urma unei acţiuni umanitare ce a fost organizată de administraţia locală, au ajuns joi în Vama Siret, materialele fiind destinate Spitalului de Pediatrie din oraşul Cernăuţi.

Potrivit primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, care a însoţit convoiul umanitar, toate materialele din cele patru autovehicule au fost transbordate, joi dimineaţa, într-un camion TIR care le va transporta apoi la Spitalul de Pediatrie din Cernăuţi.

„Ajutoarele pentru Spitalul de Pediatrie din Cernăuţi sunt foarte aproape de destinaţie. În această dimineaţă, la Vama Siret, ele au fost transbordate din vehiculele micului convoi umanitar hunedorean într-un TIR care le va duce la spitalul amintit, aflat în mare nevoie de medicamente, materiale sanitare, obiecte de igienă, pături, saltele, alimente, apă. Le mulţumim tuturor hunedorenilor care au donat. Mulţumiri speciale şi hunedorenilor care au asigurat transportul până la graniţa cu Ucraina”, a transmis primarul municipiului Hunedoara.

Convoiul cu ajutoare a pornit spre Vama Siret în cursul nopţii, în cele trei camioane şi un microbuz fiind transportate tone de haine, mâncare, produse de igienă şi medicamente care vor ajunge la Cernăuţi, după ce directorul spitalului de pediatrie din localitatea ucraineană a apelat la bunăvoinţa oamenilor şi a solicitat medicamente şi produse medicale de strictă necesitate.

Donaţiile au fost făcute de către 235 de persoane din municipiul Hunedoara, pe parcursul unei campanii organizată de administraţia locală.

Convoiul este însoţit de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, şi de managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, Radu Budae, care au vrut să predea personal donaţiile făcute de hunedoreni în cele trei zile de campanie. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE