PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Harghita: Peste 3.200 de locuri de cazare pentru refugiaţii din Ucraina, identificate şi puse la dispoziţia CJSU

Un număr de 3.269 de locuri de cazare pentru refugiaţii ucraineni au fost identificate de cele 67 de primării harghitene, lista fiind aprobată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Harghita.

Potrivit datelor postate pe site-ul Instituţiei Prefectului, este vorba atât de spaţii publice – centre sociale, săli de sport, cămine culturale, case comunale sau case de oaspeţi ale bisericilor şi composesoratelor, cât şi de pensiuni sau case şi apartamente ale localnicilor.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu, a precizat că aceste spaţii au toate utilităţile necesare şi stau la dispoziţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a comitetelor locale, dacă va fi nevoie pentru găzduirea refugiaţilor ucraineni.

„S-a solicitat fiecărei primării să identifice, în prima fază, şi să ne comunice pentru a avea centralizat la nivelul judeţului, posibilele locaţii în care pot fi primiţi cetăţeni care vin din Ucraina, indiferent că sunt în tranzit sau pentru o perioadă mai îndelungată. Locaţiile respective trebuie să corespundă din punct de vedere al condiţiilor de cazare, respectiv trebuie să aibă utilităţile obligatorii, ţinând cont şi de perioada de iarnă din Harghita, adică să aibă căldură, apă caldă şi să acces la Internet, pentru că suntem în secolul 21 şi toată lumea are nevoie să comunice cu cei apropiaţi. Lista a fost aprobată de CJSU şi aceste locaţii stau la dispoziţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a comitetelor locale la nivelul fiecărei localităţi, în cazul în care apar situaţii în care se solicită, prin primării, cazare şi asigurarea mesei pentru cetăţenii care vin din Ucraina”, a declarat presei Adrian Pănescu.

Acesta a mai precizat că, până în prezent, refugiaţii ucraineni s-au aflat doar în tranzit prin Harghita, în drumul lor spre graniţa de Vest a ţării, aceştia fiind găzduiţi şi primind o masă caldă în localităţi din nordul judeţului. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE