PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Cluj: CJ alocă 2,25 de milioane de euro pentru creşterea siguranţei pacienţilor

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a anunţat, joi, că vor fi alocate 2,25 de milioane de euro pentru creşterea siguranţei pacienţilor Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca, potrivit AGERPRES.

„Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe şi Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, domnul Dan Vîlceanu, au semnat contractul de finanţare a proiectului european ce vizează ‘Creşterea siguranţei pacienţilor Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello din Cluj-Napoca’. Scopul iniţiativei este acela de a creşte siguranţa pacienţilor Spitalului de Pneumoftiziologie ‘Leon Daniello’, unitate sanitară subordonată forului administrativ judeţean, prin extinderea, reabilitarea şi modernizarea infrastructurii instalaţiilor electrice, de fluide medicale şi de ventilare şi tratare a aerului”, se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

Potrivit sursei citate, operaţiunile prevăzute constau în realizarea unei noi infrastructuri electrice pentru corpurile C1 şi C2 ale spitalului, a unei noi infrastructuri de ventilare şi tratare a aerului pentru etajul 1 al pavilionului II al corpului C2, precum şi a unei noi infrastructuri de fluide medicale, la subsolul, parterul şi etajul corpului C2.

„În valoare totală de 11.242.872 de lei, proiectul câştigat de forul administrativ judeţean a fost depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Reamintim, în acest context, faptul că anterior a fost semnat şi contractul de finanţare a proiectului european, în valoare de 6 milioane de euro, ce vizează creşterea siguranţei persoanelor internate în Spitalul de Recuperare şi în cel de Boli Infecţioase, instituţii sanitare subordonate forului administrativ judeţean”, se mai precizează în comunicat. AGERPRES

(sursa foto Ziua de Cluj)

ALTE ȘTIRI RECENTE