PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Arad: Supraimpozitarea clădirilor degradate i-a determinat pe jumătate dintre proprietari să facă reparaţii

Supraimpozitarea clădirilor degradate, impusă de administraţia locală din Arad, i-a determinat pe jumătate dintre proprietari să facă reparaţii, iar responsabilii Primăriei consideră că în acest ritm marea majoritate a faţadelor vor fi refăcute în următorii ani.

Municipalitatea arădeană a inventariat aproximativ 750 de clădiri degradate, după anul 2017, când a decis să aplice impozite de până la cinci ori mai mari celor care nu fac reparaţii.

„Comisia pentru identificarea, evaluarea şi stabilirea stării tehnice/de fapt a clădirilor neîngrijite a evaluat şi somat, din 2017 până în prezent, proprietarii a aproximativ 750 de clădiri degradate de pe raza municipiului Arad. În proporţie de 52%, aceste clădiri au fost deja renovate, s-au început lucrările ori s-au iniţiat demersuri pentru obţinerea autorizaţiei de construire”, a informat, joi, Primăria Arad.

Membrii comisiei consideră că supraimpozitarea va face ca peste 90% din imobilele neîngrijite să fie reabilitate „fie ca urmare a unor proiecte realizate din proprie iniţiativă de deţinători, fie ca efect al somării ori supraimpozitării stabilite în baza HCLM 235/2017”. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE