PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Maramureş: 1,5 milioane lei, alocaţi de CJ organizaţiilor implicate în susţinerea refugiaţilor ucraineni

Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş a alocat din bugetul propriu 1,5 milioane lei organizaţiilor nonguvernamentale implicate în susţinerea refugiaţilor din Ucraina, a informat, marţi seara, preşedintele instituţiei, Ionel Bogdan.

„În şedinţa Consiliului Judeţean Maramureş din această săptămână, am adoptat Acordul de cooperare între CJ Maramureş şi organizaţiile neguvernamentale, în baza căruia vom continua acţiunile de sprijin pentru ucraineni şi am alocat 1,5 milioane de lei pentru aceste acţiuni. Prin acest parteneriat, la care participă peste 20 de ONG-uri recunoscute pentru implicarea lor socială, ne vom coordona mult mai bine activităţile de sprijin pe care le realizăm împreună. Situaţia umanitară din Ucraina este foarte critică. În prezent, resursele privind hrana, combustibil, produse sanitare şi de igienă, pe care le mai au disponibile în ţară, sunt tot mai puţine şi în mare parte sunt cele pe care le primesc din România şi restul statelor care se implică activ în susţinerea Ucrainei”, a spus Ionel Bogdan.

Preşedintele CJ a precizat că pe lângă sprijinirea permanentă a refugiaţilor care trec prin punctul de frontieră Sighetu Marmaţiei, instituţia a mai trimis din colectele realizate bunuri în Kiev, Doneţk şi Transcarpatia.

„În ultimele zile, am acţionat pentru a-i ajuta pe cetăţenii ucraineni care au trecut graniţa în Maramureş, prin Punctul de Frontieră Sighetu Marmaţiei, dar am trimis şi materiale sanitare şi bunuri de consum spre Kiev, Doneţk şi Transcarpatia, pentru soldaţii şi civilii care sunt în Ucraina. Ne vom mobiliza în continuare şi vom trimite alimente, produse de igienă, produse sanitare, pături şi alte lucruri de care au mare nevoie acum, pentru a supravieţui situaţiei dificile provocată de agresiunea militară a Rusiei”, a afirmat Ionel Bogdan.

Acesta a ţinut să mulţumească public pentru susţinerea Consiliilor Judeţene Cluj, Sibiu, Sălaj, Hunedoara, Satu Mare cu spaţii de cazare, transport şi fonduri. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE