PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Hunedoara: Celulă de coordonare operaţională pentru acţiunile de sprijin a refugiaţilor din Ucraina

O celulă de coordonare operaţională pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă legate de fluxurile de refugiaţi din Ucraina va funcţiona, din 3 martie, în judeţul Hunedoara, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), anunță AGERPRES.

Celula va asigura o integrare a acţiunilor de sprijin venite din partea societăţii civile sau din partea organizaţiilor nonguvernamentale naţionale şi internaţionale.

În acest context, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a menţionat că aplicarea hotărârii va duce la organizarea eficientă şi unitară a întregii misiuni umanitare. „Astfel, vom putea răspunde rapid şi eficient solicitărilor de sprijin venite din partea autorităţilor şi cetăţenilor din Ucraina”, a precizat prefectul Călin Marian.

La sfârşitul săptămânii trecute, prefectul judeţului Hunedoara a solicitat autorităţilor locale să facă o inventariere a tuturor spaţiilor de cazare din cele 69 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) ale judeţului, datele centralizate de preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă urmând să fie centralizate de către ISU Hunedoara.

O primă reacţie a venit din partea Primăriei Deva, care a transmis că poate asigura condiţiile de cazare imediată pentru circa 1.500 de refugiaţi ucraineni. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE