PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Maramureş: Primăria Baia Mare a pregătit spaţii de cazare şi ajutoare pentru refugiaţi

Pachete cu ajutoare şi locuri de cazare pentru refugiaţii din Ucraina au fost pregătite de Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, a informat, luni, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, potrivit AGERPRES.

„În primă instanţă avem pregătite 1.000 de pachete de igienă personală pentru bărbaţi şi 1.000 pentru femei, 1.000 de pachete pentru copii (scutece şi lapte praf). Avem momentan 200 de locuri de cazare şi masă asigurată pentru toate cele 200 de persoane cazate, programe şcolare şi preşcolare pentru toţi copiii, desigur şi servicii medicale gratuite. Vom suplimenta aceste facilităţi în funcţie de nevoile existent. Începând de miercuri, 2 martie, această acţiune va fi complet operaţională. Toate cele opt spaţii pregătite momentan, de câte 80 de metri pătraţi fiecare, vor fi utilizate pentru Centrul Integrat pentru Refugiaţi”, a spus Cătălin Cherecheş.

Edilul a mai precizat că, în cel mai scurt timp, va fi pusă la dispoziţia publicului o linie telefonică şi va fi asigurat un spaţiu de depozitare pentru bunurile colectate din donaţii.

„La nivelul municipiului Baia Mare vom structura în perioada care urmează depozitarea ajutoarelor pe tipuri de produse. Vom pune la dispoziţie o linie telefonică dedicată (…), iar gestionarea comunicării, respectiv a relaţiei cu cetăţenii donatori sau cu cei care vor oferi cazare şi, bineînţeles, cu refugiaţii în mod direct, dar şi cu instituţiile implicate, organizarea depozitării bunurilor sau alimentelor donate se va realiza printr-un punct de informare cu personal dedicat” a mai spus Cătălin Cherecheş.

Campania umanitară iniţiată de administraţie se desfăşoară sub sloganul „Baia Mare pune suflet pentru Ucraina!”. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE