PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Edmond Niculuşcă demisionează din funcţia de director adjunct al Administraţiei pentru Consolidări

Edmond Niculuşcă îşi anunţă demisia din funcţia de director adjunct al Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS).

„O lecţie pe care o primim cu toţii zilele astea e despre importanţa de a ne aduce cea mai bună contribuţie posibilă, cu toată capacitatea şi creativitatea de care suntem capabili ca să adăugăm plus valoare unui context, unui grup sau unei soluţii care se cere de la noi. Şi, iată, cât de important e să ne găsim mereu acolo unde, putând fi noi înşine, să fim cea mai bună variantă a noastră pentru misiunea pe care o avem de îndeplinit. Am decis că munca mea pentru Bucureşti trebuie să continue dintr-un alt context, în care pot să dau mai mult pentru societate. Mi-am depus azi demisia din funcţia de director adjunct al Administraţiei pentru Consolidări şi renunţ la funcţia de consilier al primarului general Nicuşor Dan”, a scris Niculuşcă, pe Facebook.

El a menţionat că are proiecte „ample” pe care vrea să le dezvolte pentru Bucureşti, dar şi că AMCCRS ar trebui „desfiinţată şi reînfiinţată” pe baze noi.

„Îmi doresc să fiu mult mai util oraşului pe care îl iubesc decât îmi permit să fiu azi. Experienţa în administraţie mă convinge că e nevoie de o reformă structurală, că AMCCRS trebuie desfiinţată şi reînfiinţată pe baze noi dacă vrem să avem rezultate notabile în domeniul reducerii riscului seismic. E nevoie de mult mai mulţi arhitecţi şi ingineri, nu de funcţionari publici, e nevoie de oameni cu viziune şi comunicatori publici de excepţie: pe unii am reuşit să îi conving să intre în administraţie. Pe alţii, sistemul i-a respins”, a precizat el, mulţumindu-i primarului general pentru încrederea acordată.

La începutul lui decembrie 2020, edilul general a anunţat înlocuirea lui Marius Coaje cu Edmond Niculuşcă în funcţia de director adjunct al Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. La mijlocul lunii noiembrie 2020, Niculuşcă, fost director al Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate, fusese numit consilier personal al primarului general al Capitalei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE