PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Suceava: Spaţii de cazare încălzite cu peste 200 de paturi pentru refugiaţi din Ucraina, amenajate în Rădăuţi

În municipiul Rădăuţi au fost amenajate două spaţii încălzite, cu peste două sute de paturi, pentru a găzdui persoane venite din Ucraina prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, în condiţiile în care traficul dinspre Ucraina creşte şi temperaturile exterioare au scăzut.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în cursul nopţii trecute au fost amenajate spaţiile pentru persoanele refugiate din Ucraina, în zona stadionului municipal din Rădăuţi.

Este vorba despre 155 de paturi montate şi pregătite în sala de sport a municipiului, iar alte 55 în Sala de lupte „Ştefan Rusu”, toate aceste spaţii fiind dotate cu surse de căldură.

Totodată, prefectul a spus că, la Rădăuţi, lucrătorii de la ISU Suceava instalează o tabără mobilă, ce cuprinde mai multe corturi, dar şi containere pentru cazare.

În tabăra de la Siret se aflau, luni dimineaţă, 192 de refugiaţi ucraineni, aproape de capacitatea maximă de 201. Potrivit comisarului şef Eleodor Pârvu, directorul Direcţiei Azil şi Integrare din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), cei mai mulţi dintre aceştia sunt fără documente de identitate şi în aşteptare ca situaţia lor să fie clarificată, pentru a fi transferaţi în centre de cazare.

Până luni dimineaţă, 191 de refugiaţi din Ucraina care au intrat prin PTF Siret au făcut solicitări de azil în România.

Comisarul european pentru Afaceri Interne şi Migraţie, Ylva Johansson, a vizitat, luni dimineaţă, tabăra mobilă de asistenţă umanitară de la Siret.

Tabăra mobilă de la Siret a început să găzduiască, începând de duminică dimineaţă, cetăţeni veniţi din Ucraina, care vor rămâne temporar, până la identificarea altor spaţii de cazare. AGERPRES

(sursafoto editorweb.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE