PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Hunedoara: Municipalitatea din Deva a identificat peste 8.000 de locuri de cazare pentru refugiaţii din Ucraina

Primăria Deva a identificat 8.037 locuri de cazare pentru persoanele refugiate din Ucraina, dintre care 1.561 sunt disponibile imediat, fiind prevăzute cu paturi, a informat municipalitatea, autorităţile locale făcând un apel către populaţie să sprijine şi acţiunile organizaţiilor neguvernamentale care s-au implicat pentru ajutorarea acestora, potrivit AGERPRES.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Primăriei Deva, primarul Florin Oancea menţionează că municipalitatea este pregătită să acorde sprijin material şi logistic refugiaţilor ucraineni în spaţii proprii sau în hoteluri, pensiuni, clădiri ale infrastructurii educaţionale sau în alte locuri disponibile pentru situaţii de urgenţă.

„Mulţumim persoanelor private care şi-au oferit sprijinul punând la dispoziţie locuinţe, pensiuni, hoteluri şi alt gen de locaţii corespunzătoare pentru asigurarea cazării temporare a refugiaţilor proveniţi din Ucraina şi încurajăm, pe această cale, ca persoanele cu posibilităţi în oferirea unor astfel de servicii să se adreseze Primăriei Municipiului Deva la adresa de email primar@primariadeva.ro sau pe pagina de Facebook a instituţiei, urmând a fi contactate de funcţionarii desemnaţi cu aceste responsabilităţi”, a transmis primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Totodată, el a dat asigurări că Primăria Deva este pregătită, la nevoie, să aloce resurse financiare şi umane necesare asistenţei medicale, transportului şi oferirii unor condiţii decente pe perioada în care refugiaţii se află pe raza municipiului Deva.

În plus, autorităţile locale i-au îndemnat pe locuitorii oraşului să sprijine şi să colaboreze cu organizaţiile neguvernamentale care desfăşoară acţiuni în ajutorul refugiaţilor din Ucraina. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE