PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Hunedoara: Consiliul Judeţean va aloca 100.000 de euro în sprijinul refugiaţilor din Ucraina

onsiliul Judeţean (CJ) Hunedoara va aloca 100.000 de euro în sprijinul refugiaţilor din Ucraina, un proiect de hotărâre în acest sens urmând să fie discutat luni în cadrul unei şedinţe extraordinare convocată de preşedintele CJ, Laurenţiu Nistor, potrivit AGERPRES.

Banii vor fi direcţionaţi în judeţele care înregistrează fluxuri ridicate de refugiaţi, în sprijinul acestora, se arată într-o informare a CJ Hunedoara.

„Situaţia este dramatică pentru aceşti oameni care fug din calea războiului. Nu putem sta pasivi şi să ne limităm la a comenta despre ceea ce se întâmplă. Am luat legătura cu autorităţile care gestionează această criză şi am fost informaţi că, la acest moment, există un surplus de produse la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina. Practic, pentru aceşti oameni sunt necesare măsuri mult mai complexe. De aceea, am decis să alocăm această sumă care să fie împărţită judeţelor de frontieră care primesc un număr mare de refugiaţi. Este un moment greu, în care trebuie să fim solidari cu aceşti oameni nevinovaţi. Îi rog pe toţi cei care pot veni în sprijinul familiilor de refugiaţi, cu camere pentru cazare şi o masă caldă, să ni se alăture”, a declarat, duminică, preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Începând de luni, CJ Hunedoara va centraliza toate spaţiile de cazare pe care persoanele fizice şi juridice le pot pune la dispoziţia refugiaţilor.

Informaţiile, care trebuie transmise în scris CJ Hunedoara, se referă la adresa exactă a locului de cazare şi la numărul de persoane care pot fi ajutate cu servicii complete de găzduire, precum şi numărul de zile pentru care se pot face aceste lucruri.

Comunicarea informaţiilor se va face prin email sau pe pagina de Facebook a CJ Hunedoara. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE